Despre noi

designer interior patricia poteceaM-am născut în frumoasa toamnă a anului 1984, aproape de inima ţării, mai exact în Sfântu Gheorghe. Ca să nu mă simt singură şi să nu mă plictisesc vreo clipă pe acestă lume, Universul m-a binecuvântat cu o soră geamănă, împreună cu care am descoperit tainele copilăriei şi am descifrat, pas cu pas, enigmatica lume în care trăim.

Să nu vă închipuiţi că am fost o fetiţă care se juca cu păpuşile şi le plimba cu căruciorul, am fost o fire băieţoasă şi nu am înţeles rolul fustiţelor până pe la 16 ani. Mai mult, m-ar fi încurcat atunci când mă căţăram în copaci, pe casă, când ne jucam de-a „soldaţii în tranşee”, jucam fotbal cu băieţii pe stradă sau operam pe cord deschis, păpuşile.

Deși am iubit mult cifrele, am descoperit că iubesc mult și arta. Am participat din gimnaziu la concursuri de pictură și am avut chiar și o expoziție locală, sub îndrumarea profesorului de desen Pompiliu Pleșa, pictor, sculptor, autor a multiple monumente de for public, în județul Covasna.

Am scris poezii în revista „Ecou” a Colegiului Național „Mihai Viteazul”, am participat la cenacluri literare şi la concursuri de proză, atât în ţară, cât şi în străinătate, ghidată pas cu pas de către doamna Luminița Cornea, profesor, scriitor – publicist, istoric, critic literar, membră a Uniunii Scriitorilor din România, filiala Brașov. Tot în perioada liceului, am făcut parte din trupa de teatru „Ecou” și am avut chiar și o reprezentație la teatrul „Andrei Mureșanu„, din Sfântu Gheorghe. A fost o experiență incredibilă!

În timpul facultăţii, am descoperit încă o latură a personalității mele care îmi aduce atâta bucurie şi acum. Am fost antitalent la dans când eram mică. Lumea se amuza copios spunându-mi că dansez interesant, cu mult entuziasm, dar dansez melodiile în avans, pentru că niciodată nu nimeream pe ritm. Deși nu simțeam ritmul, iubeam enorm dansul. M-am apucat să învăț să le execut tehnic, iar când am ajuns în București, m-am apucat de dansuri latino.

Am început luând parte la cursurile de dans ale lui Wilmark și implicit alături de colegi, în show-uri de televiziune unde era invitat. Marea mea împlinire a fost să particip în 2009, împreună cu partenerul meu, la secţiunea latino a concursului naţional de dans, Cupa Generaţia 9, unde am obţinut locul VI. Am bifat-o și pe asta! 😉

Experiența dansului, în cadrul show-urile televizate, mi-a stârnit curiozitatea să aflu mai multe despre televiziune, aşa că am urmat Şcoala de Televiziune „,Tudor Vornicu“ (2010). Intenţia nu a fost să rămân în televiziune, dar mi-am dorit să descopăr eu despre ce este vorba și să–mi dezvolt noi abilități de la profesioniști precum: Dan Negru, Ferenc Vasas, Corina Dănilă, Alessandra Stoicescu, Teo, Mihaela Călin, Răzvan Popescu și Carmen Ivanov.

Viața de familie

designer de interior patricia potecea brasovNu m-aş fi gândit o clipă că dansurile latino mi-l vor scoate în cale pe soţul meu. Aşa că, atunci când a venit timpul potrivit, am îmbrăcat rochia de mireasă şi am spus ,,DA!”. Am adunat atâtea poze şi amintiri frumoase în cei 10 ani petrecuţi împreună, câţi mulţi alţii nu adună într-o căsnicie, toată viaţa!

După finalizarea studiilor, am decis să ne întemeiem o familie la poalele Tâmpei, mai exact la Braşov. Am lucrat la afacerea familiei şi am încercat amândoi să ajutăm aşa cum am putut mai bine. Familia a crescut între timp cu încă doi membri, iar acum, prinţesele noastre iubite imi luminează viaţa şi îmi dau putere să continuăm drumul vieţii împreună, pentru că Dumnezeu şi-a dorit un suflet bun alături de El, iar soţul meu a decis să se grăbească în Împărăţia Cerurilor.

Dezvoltare personală

Dorindu-mi să învăţ să comunic mai bine, să fiu mai bine înţeleasă, am frecventat cluburile de vorbit în public: Toastmasters (2014/15) și Speakers Club Brașov (2015/2016). Un alt club în care am descoperit noi orizonturi şi în care avem numitorul comun copiii şi afacerile este Happy Business Moms Club. Pentru că am descoperit bucuria de a vorbi publicului, am completat lista de diplome și cu cea de trainer (2016), abilitate pe care o exersez, ținând cursul de design interior ” Fii propriul tău designer” , din februarie 2020.

Sunt asemeni unui burete. Îmi doresc să acumulez cât mai multe informații și cred cu tărie în Long Life Learning. Aşa cum unele persoane colecţionează timbre sau bancnote, eu am colecţionat întotdeauna diplome. Am vrut să am certificări din toate aspectele vieţii care mi-au stârnit curiozitatea și se pare că, am fost și sunt extrem de curioasă 🙂

design de interior cu patricia poteceaDe la tata, am moştenit spiritul antreprenorial. Mi-a plăcut să mă implic, să conduc şi să organizez. Tot tatăl meu, m-a învăţat despre punctualitate, integritate, avantajele de a fi ordonat şi a gândi întotdeauna cu 2-3 paşi în avans. Nu este o coincidenţă nici faptul că am ales să fac un masterat în Administrarea Afacerilor, ASE şi îmi doresc să aplic teoria învăţată şi să dezvolt afaceri de succes pe viitor. Primul meu demers în această direcţie este proiectul meu de suflet ImaGOO Design, ce are ca şi obiect de activitate serviciilor de design interior. Mă bucur că am finalizat cu succes, peste 50 de proiecte până în acest moment, atât de decorare, cât și complete de design interior.

Pe de altă parte, mama a făcut astfel încât copilăria mea să fie de vis, să am voie să mă murdăresc asemeni unui porcuşor, să experimentez lucruri noi, să mă bucur de lucruri simple şi mi-a deschis apetitul, de pe la 12 ani spre cărţile legate de gândire pozitivă şi dezvoltare personală. Acest lucru m-a făcut să îmi dau seama de puterile nebănuite pe care le am şi să-mi cresc încrederea în mine, mi-a dat un spirit de autodidact şi mi-a oferit o altă perspectivă asupra vieții. Pe direcția aceasta, cursurile de NLP Practitioner (2017) și consilier de dezvoltare personală (2016), mi-au deschis ochii și mi-au dezvoltat abilități de autocontrol, înțelegere și acceptare.

Perfecționare în design interior și domeniile adiacente

Am participat și absolvit la cursuri de design interior: Eurocor (2016) – diplomă de decorator acreditată MEC, curs „Atmosfera în designul de interior” cu arh. Irina Neacșu (2016), Atelier de design interior cu arh. Ioana Mitrică (2019), curs online cu designer Kelly Wearstler – Masterclass (2020)).

Am studiat mai în profunzime cromatica, materialelele și texturile lor, la cursurile: design vestimentar de la Universitatea Populară Dalles București (2005), curs „De la schiță la colecție’” cu designerul Dana Tănase, Brașov (2017), de consultanță de imagine Luxury Fashion Style Academy (2017/18), Școala de vară – consultanță de imagine Milano MKS School of Fashion and Design, (Milano, 2019) și cursul de make–up, la Școala de make up Ramona Chiriță, (2017).

tendinte dedign interior patricia poteceaÎn prezent, particip cu multă bucurie la cursurile de design interior de la DallesGo, fiind ghidată de Ileana Răducanu și Andreea Mureșan, persoane cu multă experiență în acest domeniu al frumosului. Particip în paralel și la cursul acreditat internațional (inclusiv masterclass Daren Palmer (designer de top, în Australia și mondial), la Interior Design Institute (Londra).

În toamnă, am în vedere programul Master of Organizer Certification, la IAP. Deci, nu mă opresc aici, călătoria mea de abia începe! 🙂

Cărțile, la rândul lor, îmi aduc multă bucurie și cunoaștere. Citesc adesea cărți de design interior, istoria artei, organizare, de marketing, de time management, de colorimetrie, de fashion și de tot ce e conex designul-ului de interior.

Am decis că este momentul, ca aceste informații prețioase, acumulate de-a lungul vremii, să ți le împărtășesc ție, pentru ca tot ce te înconjoară să îți aducă și mai multă bucurie, să poți face alegerile potrivite în aspectele ce țin de organizare, cromatică și stil. Aici, vei găsi inspirație, soluții practice la problemele care îți dau acum, mari bătăi de cap, va fi locul nostru de întâlnire și poveste.

Aici vei afla despre ce transmit culorile și cum le alegi pe cele potrivite în amenajare, sfaturi practice cu privire la organizarea casei, vom discuta despre stiluri și trenduri în design-ul de interior. Îți voi pune la îndemână multiple surse de inspirație și te voi ghida să faci alegeri potrivite pentru tine!

Te aștept cu mult drag,

Patricia Potecea